Julemad: det bedste kød og ideer til en festlig middag

Julemiddagen er en vigtig del af højtiden. Alle ser frem til at dele dette hyggelige gourmetøjeblik med deres kære. Hvad er det bedste kød til jul? Hvordan vælger man det perfekte måltid til lejligheden? Hvad skal man servere juleaften? Og hvorfor ikke tilføje et festligt strejf til dit outfit med en juletrøje? I denne artikel giver vi dig alle vores tips og råd til et vellykket festmåltid.

Indhold


Toggle

Hvilket kød til jul: de tidløse klassikere

For
at forbløffe dine gæster til julemiddagen er der flere kødvalg til rådighed for dig:

  1. Kalkun: julens
    ubestridte stjerne
    . Den fyldte kalkun forfører med sit møre og velsmagende kød.
  2. Kapun:

    Dette er et interessant alternativ til kalkun med blødere og mere velsmagende kød.
  3. skinke
    :

    Ovnstegt eller braiseret skinke er også meget populær på grund af den sprøde side, der smelter i munden.

Der er selvfølgelig også
andet kød, du kan inkludere i din julemenu, f.eks. and, gås eller vildt (hjort, vildsvin osv.). Det vigtigste er at vælge et kød, som dine gæster vil nyde. Og som passer godt til julens traditionelle smagsoplevelser (kastanjer, vintergrøntsager osv.).


LÆS OGSÅ: Midnatsmessens magi i julen

Måltidsideer til en vellykket jul

For at
gøre dit julemåltid mindeværdigt er det ikke nok at vælge det rigtige kød. Du skal også tænke på forretter, tilbehør og desserter. Her er et par ideer til at sammensætte en festlig menu
:

Forretter:
velsmagende og raffinerede opskrifter

  • Halvkogt foie gras på honningkagetoast og figenmarmelade
  • .

  • Laksetatar med avocado og lime
  • Græskarsuppe med fløde og ristede hasselnødder

Ledsager: lækre gourmetretter

  • Gratin dauphinois eller sarladaisekartofler til kødet
  • Grønne bønner med persille eller
    Grønne bønner med persille eller pandestegte skovsvampe
  • Cassolette af glaserede kastanjer og gløggsauce til at sublimere dit fjerkræ

Desserter: søde sager til at afslutte måltidet på en god måde

  • Julekævle
    med kastanjecreme og chokolade
  • Isparfait med røde frugter og hindbærcoulis
  • Tiramisu med klementin og speculoos

Varier smagene, så de passer til dine gæsters smag, og tilføj et strejf af originalitet til din menu.

Hvad skal man servere juleaften?

Juleaften er der
tradition for at dele et måltid med familien. Til denne lejlighed foretrækkes ofte enklere og mindre kraftige retter end 1. juledag:

  1. Raclette eller Savoy-fondue til et varmt, venskabeligt øjeblik
  2. Pot-au-feu eller blanquette de veau til en trøstende gourmetret
  3. .
    Skaldyrsfad med østers, hvalrosser og rejer til en raffineret, jodholdig middag

Tænk også på at
tilbyde et par aperitiffer (tapenade, guacamole, verrines…) og afslut måltidet med noget sødt.
) og slut måltidet af med en let dessert (frisk frugtsalat, panna cotta osv.).).


LÆS OGSÅ: Traditionelle julefarver og deres symbolik

Juletrøjen: et
festligt touch til dit outfit

For at
komme helt i julestemning, hvorfor så ikke tage en juletrøje på?
Disse trøjer er ofte farverige og prydet med festlige motiver (grantræer, rensdyr, kugler …) og er blevet et ægte symbol på højtiden. Hvis du ikke har fundet din endnu, er der stadig tid til at finde den sjældne perle ved at gennemsøge butikkerne eller internettet.

Alt, hvad du skal gøre nu, er at gøre dit
julemåltid til en succes og blænde dine gæster med velsmagende, festlige opskrifter. Nu skal du bare tage din juletrøje på og komme i gang med forberedelserne!

Lignende artikler
:


Magien ved kristtjørn og mistelten: julesymbolernes historie og oprindelse

Lav
din egen julekrans: ideer og tips til at lave dem derhjemme


Nedtælling til jul: hvor mange dage er der tilbage?


Traditionelle julefarver og deres symbolik

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *